Meniu Închide

Despre InsideOutMontessori

Ne bucurăm să ne știm! Suntem Magda Crihan, ghid Montessori cu diplomă AMI 3-6, 6-12 ani, consultant educațional și mămică cu provocări în educația propriului copil și Iulian Szidelo, grafician tehnic cu 17 ani experiență, programator și pasionat de tot ce înseamnă invențiile secolului 21.

Echipa InsideOutMontessori

Magda Crihan – Drumul meu de formare în educație a început acum 20 de ani, când, alături de cursurile de pedagogie tradițională studiam și metoda alternativă Waldorf.

Am predat într-un liceu Waldorf vreme de 7 ani, apoi am început formarea în pedagogia Montessori. Cele două filozofii, deși total diferite ca tehnici, se unesc într-un filon comun – respectul pentru copil și încrederea în potențialul acestuia.

Am colaborat cu Institutul Montessori din București pentru primele două cursuri AMI organizate în Romania, pe segmentul 3-6 ani. Mă aflu printre oamenii cu cea mai îndelungată experiență practică pe Montessori, la acest moment, în țară.

Sunt implicată în acțiuni caritabile și de voluntariat în educație.

Produse

Iulian Szidelo – Versiunea mea actuală este formată din ani de școală preuniversitară finalizați la clasa de Informatică, urmați de facultate în domeniul economic și de 17 ani de activitate în domenii legate de imprimarea pe diferite medii: ziar, revista, publicitate indoor și outdoor, etichete de haine, personalizări de produse, identitate vizuală. De-a lungul timpului, pe lângă profesia de bază, pe care am completat-o permanent, asimilând lucruri și tehnici noi, am căpătat o reală experiență în administrarea diferitelor domenii în care am lucrat.

Cu ce mă ocup aici? Cu tot ce ține de administrarea site-ului, organizarea eficientă a activității, legătura cu clienții, execuția grafică a materialelor Montessori – după indicațiile Magdei, publicarea tuturor articolelor și materialelor pe site și pe rețelele de socializare, livrarea materialelor în format fizic, etc. Practic eu sunt omul pe care nu-l vezi din spatele unei mașinării complexe care are grijă ca totul sa meargă bine și fluent.

Cum a apărut InsideOutMontessori?

InsideOutMontessori

Ca orice altceva până acum, dintr-o nevoie. Din nevoia de adaptare la noul stil de predare, în martie 2020, când educația s-a mutat în online.

Am petrecut împreună zeci de ore pentru a crea materialele necesare predării. Fiecare serie de carduri înglobează principiile tehnicii Montessori: coduri de culoare, dimensiuni strategice, dimensionare specială a obiectelor. Aceste principii științifice au un rol definitoriu în învățare.

Am fost rugată de colegii mei din București și din țară să împart cu ei roadele muncii și am făcut-o cu bucurie. Pe urmă am decis să pun materialele la dispoziția oricui își dorește să aplice sistemul acesta de învățare. A fost un act de curaj asumat pentru care nu pot decât să mă bucur.

Ce înseamnă InsideOutMontessori?

…și, mai presus de toate, un proiect de parteneriat pentru a aprinde pasiuni, a întreține flăcări și a oferi copiilor dorința de a cunoaște.