Meniu Închide

Introducere în matematică

Atelier Online Metoda Montessori

Atelierul a avut loc Joi, 4 martie 2021 de la ora 18:00 pe Platforma Zoom.

  • Iți dorești să ai o relație vie, plăcută și creativă cu copilul, fie că ești părinte, fie că te ocupi și de educația lui?
  • Vrei să afli tehnici facile pentru a-l sprijini să înțeleagă primii pași în matematică, conform metodei Montessori?
  • Află care sunt cheile pentru a aplica această metodă acasă. Atelierul este recomandat părinților cu copii între 5-8 ani.
curs matematica

Metoda Montessori este concretă, vizuală, clară și ușor de pus în practică, prin intermediul materialelor Montessori. Veți participa la prezentări concrete despre corespondența dintre simboluri și cantități, sistemul zecimal, introducerea în cele 4 operații matematice, formarea numerelor 11-19, formarea numerelor 21- 99, înțelegerea textelor pentru rezolvarea problemelor.

Cu cine?
Magda Crihan este  ghid Montessori 3-6, 6-12 ani, cu o experiență în alternativele educaționale de aproape 20 de ani. A obținut certificare internațională AMI pentru segmentul 3-6 ani / 6-12 ani. A colaborat cu Institutul Montessori din București pentru primele două cursuri AMI organizate în Romania, pentru segmentul de vârstă 3-6 ani. Se află printre oamenii cu cea mai îndelungată experienţă practică pe Montessori la acest moment, în țară și inițiatoarea site-ului insideoutmontessori.ro. A participat la cursuri de formare în comunicarea Espere. Este implicată în acțiuni caritabile și de voluntariat.

Despre MARIA MONTESSORI și METODA MONTESSORI

Maria Montessori este una dintre personalitățile de marcă ale istoriei. Ea a introdus concepte educaționale revoluționare de învățare, marcante pentru secolul XX bazate pe observare și pe planuri de dezvoltare psihologică.

Principalul aspect în metoda Mariei Montessori a fost crearea unui mediu pregătit pentru dezvoltarea copilului. Pentru prima dată metoda a fost pusă în practică într-o suburbie a Romei, precum și în câteva spitale de copii cu dizabilități. Motivul implicării ei în această direcție a fost credința în obținerea unor performanțe în capacitățile limitate ale copiilor, datorită modelului de dezvoltare integrală, care aveau în vedere creșterea fizică, intelectuală și spirituală a elevului prin intermediul materialelor Montessori și ghidajul adultului.

Datorită rezultatelor FOARTE BUNE obținute, membrii societăților academice au propus ca metoda să fie aplicată nu doar pentru copiii cu risc de excludere socială, ci și în școlile de masă.

Metoda MONTESSORI

Metoda de predare Montessori are la bază o filozofie  a educației: respectul pentru copil, recunoașterea etapelor de dezvoltare psihologică, crearea unui mediu de învățare stimulator prin intermediul unor materiale analitice, atractive și care includ, în mare parte, controlul erorii.

SCOPUL atelierului prin Metoda Montessori este de a face cunoscute tehnicile specifice și de a populariza avantajele metodei, în vederea împlinirii rolului de co-autori educaționali în arhitectura societății românești.

FEEDBACK-URI ALE PARTICIPANȚILOR la atelierele MONTESSORI:

„De curând aplic sistemul homeschooling pentru copiii mei de 4 și 7 ani. Îndrumările primite de la un ghid Montessori cu multă experiență în crearea unui mediu potrivit de învățare acasă și în aplicarea curriculei Montessori m-au ajutat foarte mult. Recunoștință!”

„Mulțumesc Magda Crihan pentru cele câteva ore de consultanta în aplicarea Curriculei Montessori acasă cu copiii de 3-6 ani. Sfaturile tale au fost foarte utile și cu rezultate imediate. Mult succes!”

„Recomand cu încredere serviciile și materialele oferite de echipa InsideOutMontessori. Copiii sunt fascinați de ele și le folosesc cu plăcere. În perioada în care am stat cu toții în casă, Poveștile Montessori ne-au fost de un real folos în păstrarea unei conexiuni cu educația de calitate.”

Articole recomandate

Lasă un răspuns