Meniu Închide

Ghid Montessori pentru acasă

Ghid Montessori de viață practică pentru acasă

Workshop-ul a avut loc Miercuri, 23 Februarie 2022, între orele 18:30 – 20:30, pe platforma Zoom. Urmăriți secțiunea de cursuri pentru a știi când va fi organizat următorul workshop pe această temă.

Auzim și citim atât de multe despre Montessori, încât începerea acelor primi pași în educarea copilului poate deveni o sarcină dificilă.

montessori acasa

Chiar și celebra frază “urmează copilul” pare o provocare uriașă pentru tine ca mamă, dacă nu ai informațiile și sfaturile potrivite, concrete și clare. Toate acestea, venite la momentul potrivit, te vor ajuta să fii mai încrezătoare că faci ceea ce trebuie și te vor însoți în călătoria ta Montessori alături de copilul tău.

Depui toate eforturile și ai cele mai bune intenții – ai citit cărțile Mariei Montessori, cauți informații pe internet, dar încă simți acea îndoială care nu-ți permite să fii încrezătoare la fiecare pas.

Acest workshop este pentru tine dacă vrei să afli:

  • Cum poți implementa acasă principiile de viață practică ale pedagogiei Montessori
  • Cum să susții și să oferi copilului tău o dezvoltare armonioasă din punct de vedere
    emoțional, fizic și social
  • Cum poți veni în ajutorul nevoilor interioare și exterioare ale copilului tău spijinind
    autonomia și independența funcțională
  • Cum poți organiza mediul casei potrivit pentru dezvoltarea copiilor
  • Care sunt activitățile Montessori propuse pe zone tematice
  • Care sunt principiile de compunere ale materialelor Montessori pentru a putea realiza anumite activități

Acest workshop va fi susținut de Sabina Voinea și Magda Crihan și se adresează tuturor părinților, bunicilor, îngrijitorilor, bonelor, profesorilor și educatorilor care vor să afle mai multe despre pedagogia Montessori implementată acasă.

Sabina Voinea

Sunt Sabina Voinea, prietena copiilor mici, ghid și consultant Montessori pentru intervalul de vârstă 0-3 ani. Experiența celor peste 9 ani de lucru în educația timpurie, formarea mea ca pedagog Montessori la cel mai înalt nivel (A.M.I) m-au ajutat să înțeleg că Montessori este un stil de viață și nu doar o metoda de educație. Cred cu tărie că primii ani de viata ai copilului influențeaza întreaga viață de adult.

Sunt Magda Crihan,  ghid Montessori 3-6, 6-12 ani, cu o experiență în alternativele educaționale de peste 20 de ani. Am obținut certificare internațională AMI pentru segmentul 3-6 ani / 6-12 ani. Am colaborat cu Institutul Montessori din București pentru primele două cursuri AMI organizate în Romania, pentru segmentul de vârstă 3-6 ani. Mă aflu printre oamenii cu cea mai îndelungată experienţă practică pe Montessori la acest moment, în țară și sunt inițiatoarea site-ului insideoutmontessori.ro. Am participat la cursuri de formare în comunicarea Espere. Sunt implicată în acțiuni caritabile și de voluntariat.

Magda Crihan

Vă invităm cu drag la acest workshop. Vă vom fi ghizi Montessori la voi acasă și vă vom oferi pași concreți de implementare a activităților potrivite copiilor aflați în intervalul de vârstă 0-3/ 3-6 ani.

Notă: Workshop-ul va fi înregistrat pentru a fi transmis ulterior tuturor participanților. Prin înscrierea la curs v-ați oferit acordul pentru ca acest eveniment să fie înregistrat.

Articole recomandate

Lasă un răspuns