Meniu Închide

Mediul pregătit

Copiii absorb / interiorizează tot ceea ce se află în jurul lor. Ei au nevoie de independența de a se mișca liber, au nevoie de experiențe senzoriale pentru a putea înțelege lumea, învață să își focusese atenția. Joaca lor este o activitate vitală în dezvoltarea ca viitor adult.

Mediul pregătit este gândit special pentru ca fiecare copil să își atingă potențialul maxim de învățare și explorare. Pentru a pregăti un astfel de mediu acasă exista 6 principii pe care trebuie să le avem în vedere: libertatea de mișcare, structura, ordinea, frumusețea, naturalețea și veridicitatea obiectelor folosite, dezvoltarea intelectuală și socială.

Principiul libertății în mediul special pregătit îi dă copilului posibilitatea de a se mișca liber, de a face alegeri conform nevoilor de dezvoltare. Copiii au posibilitatea să exploreze, să interacționeze cu tot ceea ce îi înconjoară. Structura, ordinea și frumusețea materialelor pe care i le punem la dispoziție sunt principii solide în Montessori. Copiii se simt atrași de frumusețe, simplitate, se simt confortabil atunci când găsesc o structură bazată pe logică în mediul lor.

Articole recomandate

Lasă un răspuns