Auzim și citim atât de multe despre Montessori, încât începerea acelor primi pași în educarea copilului poate deveni o sarcină dificilă. Află de la noi cum poți implementa acasă (…)
Conform studiilor și observațiilor, copiii de 6-12 ani se află într-o etapă de dezvoltare cu mult diferită față de etapa anterioară. Când a dezvoltat curricula pentru școală (…)
Alfabetul mobil este un material Montessori situat la granița dintre citire și scriere. Majoritatea copiilor încep să citească cuvinte cu mult înainte de a avea abilitățile (…)
Geografia este știința care se ocupă cu studiul Pământului, în toate aspectele sale: fizice, sociale, economice, un subiect predat în mod obișnuit în majoritatea școlilor (…)
Una dintre componentele esențiale ale educației Montessori și unul dintre elementele vitale care o fac să se deosebească de alte metode educaționale este aria de viață practică.
V-ați întrebat vreodată care sunt instrumentele folosite de ghizii Montessori pentru a-i ajuta pe copii să scrie și să citească? Părinții sunt adesea uimiți când observă copiii (…)
În apropierea sărbătorilor de iarnă, cele mai des folosite cuvinte sunt, cu siguranță – cadouri, sărbătoare, Moș Crăciun. Despre existența celui din urmă s-au scris multe pagini (…)
Copiii absorb / interiorizează tot ceea ce se află în jurul lor. Ei au nevoie de independența de a se mișca liber, au nevoie de experiențe senzoriale pentru a putea înțelege lumea, învață să își focusese atenția.
Maria Montessori a observat nevoia copiilor de a explora lumea prin intermediul manipulării obiectelor și a simțurilor. Ea a dezvoltat o serie de materiale, cel mai faimos fiind Turnul Roz (…)
Există o perioadă limitată de timp în care un copil se simte extrem de atras de o anumită activitate. Desfășurarea acestei activități are drept consecință dezvoltarea fizica, psihica și emoțională.